In een ver verleden stond ik in België aan de wieg van het “ zweethut” ritueel volgens de Indiaanse Lakota traditie. Begin deze eeuw volgde ik bij Avani Van Leeuwe een anderhalf jaar durend “Inca Medicijnwiel” traject. Mijn interesse in het Inca Sjamanisme was gewekt. Ik reisde twee maal naar Peru waar ik ook ingewijd werd door de authentieke Inca Helers, de Paqo’s. In 2007 volgde ik een training bij Don Juan Nunez del Prado een antropoloog uit Peru en auteur van de boeken De Terugkeer van de Inca en Reis naar Q’eros.

Door mijn intens opleidingswerk geraakte mijn sjamanistisch pad wat ondergesneeuwd. Toen ik de Integratieve massageopleiding overdroeg aan Dirna ontstond opnieuw ruimte om mijn sjamanistisch pad intenser te bewandelen. Ik volgde bij Roel Crabbé de basiscursus Sjamanisme, de training in het gebruik van de Sjamanen drum en deed weer geregeld zweethutten.  Dirna ontving de Inca Munay-ki inwijdingen van Marjo van Puijenbroek . Samen met Dirna ontving ik ook van Marjo de Munay-ki initiaties en volgde ik de opleiding daarin bij Paul Liekens. Tijd om deze mooie en diepgaande Munay-ki initiaties door te geven….

Geert

Ik vind de Munay-ki inwijdingen erg bijzonder en wil je ze graag doorgeven, omdat het mij zoveel meer vanuit het hart leven bracht. Munay = liefde, dat kan de wereld gebruiken, en wat is fijner om bij jezelf te starten. Het sjamanisme is mijn leven niet meer weg te denken, en daarom neem ik je graag in deze mooie rites mee.

Dirna