Dirna Michaël

Sinds 2019 geef ik de opleiding Integratieve massage en wordt ik daarin ondersteund door Geert van Coillie, de grondlegger van IM. Tijdens Emotioneel Lichaamswerk, waarin ik steeds werd uitgenodigd om te luisteren naar mezelf en dat te uiten, werd ik geraakt door aanraken. Daar wilde ik meer van.

In 2004 deed ik bij het opleidingsinstituut De Stroming de jaaropleiding Integratieve Massage. Dit heeft mijn leven zo geïnspireerd, dat ik verder ging met de Pulsingopleiding en daarna de bijscholing Dieptemassage. Ik vind aanraken op een respectvolle manier zoiets moois. Dat we weer genieten van ons vanzelfsprekende lichaam. Een woordeloos helen.

Het opleidingsjaar heeft me enorm verrijkt. Je leert er niet alleen bezield te masseren, maar krijgt ook zicht op wie jij bent in een groep. Een groot zelfonderzoek. Ik vind dit zo inspirerend en waardevol, dat ik dat iedereen gun.

Hieraan geef ik dan ook graag mijn volle energie. Ik geef daarom graag de opleiding. Daarnaast ben ik supervisor in de opleiding en geef ik in Nederland en België ook de kennismakingsdagen. Hiernaast heb ik sinds 2005 mijn eigen massage praktijk. waarin ik al jaren mensen masseer en begeleid.

Naast de opleiding geef ik op afspraak ook individuele Integratieve Massages,  en Dieptemassages in het Belgische Poppel.