Sinds 2019 geef ik de opleiding Integratieve Massage. In 2004 deed ik bij het opleidingsinstituut De Stroming de jaaropleiding Integratieve Massage. Dit heeft mijn leven zo geïnspireerd, dat ik verder ging met de Pulsing opleiding en daarna de bijscholing Dieptemassage. Ik vind aanraken op een respectvolle manier zoiets moois. Dat we weer genieten van ons vanzelfsprekende lichaam. Een woordeloos helen.

Naast mijn eigen massagepraktijk en massage ervaring heb ik eerst veel geassisteerd in deze opleiding en. Vanaf 2010 ben ik naast Geert, in de Integratieve Massage opleiding, meer en meer taken op mij gaan nemen, eerst als supervisor en steeds meer als volwaardige vrouwelijke leraar.

De opleiding vind ik enorm verrijkend. Je leert er niet alleen bezield te masseren, maar krijgt ook zicht op wie jij bent in een groep. Een groot zelfonderzoek. Ik vind dit zo inspirerend en waardevol, dat ik dat iedereen gun. Van Geert heb ik dit mooie vak geleerd en ben ik er een vakvrouw in geworden. Dit niet alleen als masseur maar ook in het begeleiden van groepen. Daarin ieder zijn of haar ruimte mag innemen vind ik wezenlijk. Met respect en aandacht ieder zijn of haar weg zien gaan en daarbij vol aanwezig zijn.

Vòòr de IM opleiding deed ik allerlei cursussen om meer zin in mijn leven te voelen. Tijdens vele cursussen Emotioneel Lichaamswerk bij Marie-Louise Willemen werd ik dusdanig geraakt door het aanraken dat ik ook hierin verschillende cursussen assisteerde. Van haar heb ik geleerd om vanuit mijn hart aanwezig te zijn. Daarin gebruikten we ook veel ademwerk, wat ik nu in de dieptemassage die ik geef, volop kan gebruiken.

Van mijn ouders leerde ik liefde voor de natuur en het genieten van de natuur. Vanuit hun “boerennuchterheid” heeft mijn spiritualiteit een aardse bedding gekregen.

Ik heb me ook veel verdiept in het fijn stoffelijk energiewerk. De polariteitsmassage in de massage opleiding raakte me dusdanig dat ik me er verder in verdiept heb. Ik volgde de White Time Healing, een Kristallen opleiding en de Medium opleiding. Door ook dagelijks te mediteren voel ik me erg verbonden met deze fijne energieën. Ik geef dan ook graag helende energie door aan mijn cliënten en via de Polariteitsmassage aan mijn studenten.

Dankbaar ben ik Geert, die me het vak leerde. Me in zijn opleiding liet groeien. En de opleiding aan me doorgaf. De structuur is na 30 jaar weinig verandert omdat het zo degelijk is opgebouwd.

Ik neem je heel graag mee in de opleiding Integratieve Massage. Vanuit mijn vakmanschap als masseur en mijn liefde voor je als mens, vind ik het heerlijk je een mooie bedding te geven. Daarin mag je groeien naar een warme integere masseur. En ik word daar blij van en kan mijn speelsheid, creativiteit en warme hart ten volle leven.