Geert Van Coillie

Geert van Coillie eigenaar van De Stroming instituut voor Integratieve Massage opleiding in Nederland en BelgiëSinds 1970 ondersteun ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en zorg ik voor heling wanneer ze energetisch zijn vastgelopen. Als uitgangspunt staat altijd hun ‘vanzelfsprekende lichaam’ centraal.

De eerste 20 jaar werkte ik als bewegingstherapeut in een psychiatrische instelling. Daarnaast ging ik in mijn vrije tijd, in de schoot van De Stroming, mensen op een lichaamsgerichte wijze begeleiden met bio-energetica en massage. De volgende 20 jaar was ik voornamelijk bezig met het opleiden van Integratieve Masseurs, Pulsers en Trainers Emotioneel Lichaamswerk. Momenteel begeleid ik nog altijd, samen met mijn partner Dirna Michaël, de opleiding Integratieve Massage. Af en toe begeleid ik ook een bijscholingstraject in ‘Dieptemassage’.

Aan dit alles gingen diverse universitaire studies vooraf. Aan mijn opleiding tot Licentiaat Lichamelijke opvoeding dank ik mijn belangstelling voor de gezonde mens, het verbeteren van de kwaliteit van leven. Als fysiotherapeut heb ik oog voor het fysieke lijden, het lichaam dat herstel nodig heeft. En vanuit mijn specialisatie in de Psychomotorische Therapie ontstond mijn uiteindelijke belangstelling voor een holistische integratie van lichaam en geest.

Op mijn speurtocht in de alternatieve gezondheidszorg werd ik ondersteund door een aantal, voor mij belangrijke leraren. Daar was Ted Wilson die mij meenam op de tocht tot Emotioneel Lichaamstherapeut. Jack Painter vormde me tot Posturale Integrator en Neo-Reichiaans therapeut. En Roberta Skye opende mijn hart voor Holistic Pulsing.

Aan dit alles ging mijn opvoeding door mijn ouders vooraf. Van mijn vader heb ik de kunst en de liefde van het onderwijzen meegekregen. Van mijn moeder kreeg ik het geduld, het respect en een groot hart om mensen te ondersteunen op hun levenspad. Dirna leert me mijn ogen, mijn hart en mijn ziel open te houden voor de spirituele dimensie in ieder mens. Ze helpt me telkens opnieuw te herinneren mijn ware zielsverlangen in de wereld neer te zetten.

Als leraar is het mijn verlangen een evenwicht te scheppen tussen enerzijds een didactisch helder en objectief gestructureerde aanpak en anderzijds een gevoelsmatige en ervaringsgerichte benadering: vakbekwaamheid gekoppeld aan een hartelijke bezieling. Ik wil mijn studenten de passie voor het liefdevol en respectvol aanraken van mensen bijbrengen, zodat zowel de gever als de ontvanger tot in het diepst van zijn ziel ‘geraakt’ kunnen worden en opnieuw hun ‘vanzelfsprekende lichaam’ als bron van gelukkig zijn weten te ervaren.