Sinds ik 70 ben geworden heb ik de opleiding tot Integratieve Masseur overgedragen aan Dirna Michaël. Ook alle andere opleidingen zijn overgedragen of stop gezet. De massageopleiding, mijn kindje gaat door onder de bezielende begeleiding van Dirna. we doen wel samen de Munay-ki inwijdingen.

Eind jaren 60 studeerde ik aan de Leuvense universiteit. Aan mijn opleiding tot Licentiaat Lichamelijke opvoeding dank ik mijn belangstelling voor de gezonde, genietende mens, het verbeteren van de kwaliteit van leven. Als fysiotherapeut kreeg ik oog voor het fysieke lijden, het lichaam dat herstel nodig heeft. En vanuit mijn specialisatie in de Psychomotorische Therapie ontstond mijn uiteindelijke belangstelling voor een holistische integratie van lichaam en geest.

Na deze studies werkte ik 20 jaar als bewegingstherapeut in een psychiatrische instelling. Daarnaast ging ik, in de schoot van de door mij opgerichte coöperatieve vennootschap “De Stroming”, mensen op een lichaamsgerichte wijze begeleiden met bio-energetica en massage. Als uitgangspunt stond altijd hun ‘vanzelfsprekende lichaam’ centraal.
De volgende 20 jaar was ik voornamelijk bezig met het opleiden van Integratieve Masseurs, Holistic Pulsers, Dieptemasseurs en Trainers Emotioneel Lichaamswerk. Dit zowel in België als in Nederland.

Op mijn speurtocht in de alternatieve gezondheidszorg werd ik ondersteund door een aantal, voor mij belangrijke leraren. Daar was Ted Wilson die mij meenam op de tocht tot Emotioneel Lichaamstherapeut. Jack Painter vormde me tot Posturale Integrator en Neo-Reichiaans therapeut. En Roberta Skye opende mijn hart voor Holistic Pulsing.
Aan dit alles ging mijn opvoeding door mijn ouders vooraf. Van mijn vader heb ik de kunst en de liefde van het onderwijzen meegekregen. Van mijn moeder kreeg ik het geduld, het respect en een groot hart om mensen te ondersteunen op hun levenspad.