De Stroming

Geert Van Coillie en Dirna Michaël van De Stroming, instituut voor opleiding Integratieve MassageDe Stroming heeft als belangrijkste doel mensen opleiden tot bezielde Integratieve Masseurs in Nederland en België.

De Stroming is begin jaren zeventig in het leven geroepen door Geert Van Coillie. Hij was in België een van de pioniers van de lichaamsgerichte therapie en onder deze naam organiseerde hij zijn praktijk. In zijn werk streeft hij er vooral naar om levensenergie bij mensen opnieuw vrijer te laten ‘stromen’.

Zo’n 20 jaar lang vond De Stroming haar thuisbasis in de Belgische universiteitsstad Leuven. Daar ontwikkelde zich de Integratieve Massage opleiding en, in samenwerking met Centrum Venwoude in Nederland, de opleiding Emotioneel Lichaamswerk.

In 1994 verhuisde De Stroming naar Kasteel De Schans in Belgisch Limburg. Daar ontwikkelde Geert de Pulsing opleiding die hij 10 jaar heeft gedoceerd.

Sinds 2014 is behalve Geert ook Dirna Michaël zaakvoerder van De Stroming. Ze begeleiden samen 5 jaar de Integratieve Massage opleiding, die de voornaamste activiteit van De Stroming is. En sinds 2019 begeleid Dirna en wordt ondersteund door Geert.

Daarnaast organiseren ze regelmatig kennismakingsdagen en af en toe een bijscholing “Dieptemassage.”

In het logo van De Stroming staat “Met hart en ziel”. Geert en Dirna willen dat hun studenten in het masseren hun ware bezieling en passie vinden en dat ze vanuit hun hart met aandacht aanvaardend aanwezig kunnen zijn bij hun cliënten.