De Stroming heeft als belangrijkste doel mensen opleiden tot bezielde Integratieve Masseurs in Nederland en België. Daarnaast biedt het ook enkele sjamanistische workshops aan.

De Stroming is begin jaren zeventig in het leven geroepen door Geert Van Coillie. Hij was in België een van de pioniers van de lichaamsgerichte therapie en onder deze naam organiseerde hij zijn praktijk. In zijn werk streeft hij er vooral naar om levensenergie bij mensen opnieuw vrijer te laten ‘stromen’.

Zo’n 20 jaar lang vond De Stroming haar thuisbasis in de Belgische universiteitsstad Leuven. Daar ontwikkelde zich de Integratieve Massage opleiding en, in samenwerking met Centrum Venwoude in Nederland, de opleiding Emotioneel Lichaamswerk.

later ontwikkelde Geert ook de Pulsing- en de Dieptemassage opleiding die hij jaren heeft gedoceerd.

Vanaf 2010 is ook Dirna Michaël (1970) actief betrokken in de opleiding Integratieve Massage. Sinds Geert 70 jaar werd nam ze de opleiding van hem over. Ze was al jaren medezaakvoerder van de Stroming.

Sindsdien is het belangrijkste doel van de Stroming mensen opleiden tot bezielde Integratieve Masseurs in Nederland en België en biedt ze ook enkele Sjamanistische workshops aan.

In het logo van De Stroming staat “Met hart en ziel”. Dirna en Geert willen dat hun studenten in het masseren hun ware bezieling en passie vinden en dat ze vanuit hun hart met aandacht aanvaardend aanwezig kunnen zijn bij hun cliënten.