De Stroming heeft als belangrijkste doel mensen opleiden tot bezielde Integratieve Masseurs in België. Daarnaast biedt het ook enkele sjamanistische workshops aan.

De Stroming is begin jaren zeventig in het leven geroepen door Geert Van Coillie. Hij was in België een van de pioniers van de lichaamsgerichte therapie en onder deze naam organiseerde hij zijn praktijk. In zijn werk streeft hij er vooral naar om levensenergie bij mensen opnieuw vrijer te laten ‘stromen’.

Zo’n 20 jaar lang vond De Stroming haar thuisbasis in de Belgische universiteitsstad Leuven. Daar ontwikkelde zich de Integratieve Massage opleiding en, in samenwerking met Centrum Venwoude in Nederland, de opleiding Emotioneel Lichaamswerk. later ontwikkelde Geert ook de Pulsing- en de Dieptemassage opleiding die hij jaren heeft gedoceerd.

Nu zet Dirna alleen de wondermooie Integratieve Massage opleiding voort.  Vanaf 2010 is  Dirna Michaël (1970) actief betrokken in de opleiding. Sinds Geert 70 jaar werd nam ze de opleiding van hem over. Ze was al jaren medezaakvoerder van de Stroming. Ze is door Geert opgeleid en mede door hem een vakvrouw in massage in de Integratieve Massage geworden.

Sindsdien is het belangrijkste doel van de Stroming mensen opleiden tot bezielde Integratieve Masseurs in België en mogelijk later ook weer in Nederland en biedt ze ook enkele Sjamanistische workshops aan.

In het logo van De Stroming staat “Met hart en ziel”. De Stroming wil dat hun studenten in het masseren hun ware bezieling en passie vinden en dat ze vanuit hun hart met aandacht aanvaardend aanwezig kunnen zijn bij hun cliënten.