In dit jaar ben ik deze reis aangegaan. Ik voel meer liefde voor mezelf en meer acceptatie van wie ik ben en van mijn lichaam. Ik kan met meer liefde naar mezelf kijken. Deze reis is nog niet lang niet klaar en misschien ben ik wel net begonnen. Maar ik ben op weg en heb in de opleiding vergaard wat ik nodig heb om deze reis voort te zetten.

– Yvonne

Het was voor mij een enorm leerzaam jaar vol diversiteit. Een volledige opleiding op hoog niveau. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat het zo intensief zou zijn en dat we op zo’n breed spectrum opgeleid zouden worden. Ik ben Geert en Dirna heel erg dankbaar voor hun prachtige werk. Het heeft mij sterker, rijker in mijn gevoelsleven en zelfverzekerd gemaakt. En dat zetje gegeven dat ik nodig had om massages te gaan verzorgen in mijn eigen praktijk.

– Caroline

Het was een cadeautje aan mezelf. Zo zag ik het en zo werd het ook. Ik werd gepulst, gekneed, geliefkoosd, gepolariseerd. En dat deed deugd. Ook ik pulste, kneedde, liefkoosde, polariseerde. Ook dat deed deugd. De groep was zo divers en zo hecht. Er was zo veel warmte tussen ons, je kon alleen ontdooien. En dan komt er zoiets moois los. Elke maand tankten we bij elkaar en konden dan weer een eindje verder.

– Marie-Rose

Ik wist al vrij snel: dit wil ik ook leren! Wat een prachtige manier van geven en aanraken! In mijn beroep als verpleegster kom ik constant in aanraking met mensen, in letterlijke en figuurlijke zin. Ik voel me dan ook op mijn gemak bij het aanraken van anderen. Wat ik tijdens de opleiding heb geleerd over het primordiale belang van liefdevol en respectvol en bewust met intentie aanraken, vind ik zo bijzonder en mooi. Ik neem het mee in mijn massages, maar ook in het dagelijkse leven thuis en in mijn beroep. Het ‘raakt’ aan alles. Ik vond het traject met de groep rijk en heb erg genoten van het contact, de mooie omgeving en die verbondenheid met anderen te mogen voelen. Ook te zien hoe we samen ‘groeiden’ vond ik erg bijzonder.

– J.

Ik heb zo genoten van de wijze waarop we zijn meegenomen in alle stof, de wijze woorden over kunstenaarschap en aanvaardend aanwezig zijn. Deze woorden zijn iedere keer opnieuw inspirerend voor mij. Ook het gedicht van Osho over massage raakt me. Ik ervaar steeds meer de kunst van masseren, en dat dit nooit klaar is. Zelden heb ik me zo ontspannen en fijn gevoeld in een groep. Ik voelde me onderdeel van het geheel. Met elkaar leren, lachen, slapen, ontspannen en ‘hard’ werken. Ik heb genoten van de begroetingen op zaterdag en het afscheid op zondag. Iedere keer weer een soort verwondering over de hartelijkheid naar elkaar en ja ook naar mij, ik hoor erbij.

– Erika

De supervisiesessies bij Dirna en Geert waren aanvankelijk spannend, maar bleken zo leerzaam te zijn. Fijn om het met elkaar te doen. Ik heb er veel van en door geleerd. En ik heb terug gekregen hoe ik er zelf in sta en weer ervaren dat het mezelf ook rust en ontspanning brengt. Aandacht voor en in het moment.

– Bettina

Comfort met de groep. Verbinding met de een en wat minder met de ander. Lekker technisch een techniek leren op een mooie plek in Nederland. Een heerlijke opleiding waar ik heel veel heb geleerd.

– Xandra

De spreuk: ‘Met Aandacht Aanvaardend Aanwezig zijn, zonder te berusten’ hielp mij steeds meer met verbonden aandacht te genieten van wat er wel goed gaat. Mijn onzekerheid kon erg in de weg zitten, maar gaandeweg lukte het me steeds beter bij mezelf te blijven en met vertrouwen genietend te masseren.

– Ien