Liefdevol masseren = aanvaardend aanwezig zijn

Zomer 2022

In de opleiding hebben we het over liefdevol masseren = aanvaardend aanwezig zijn. Dus bij alles wat er is, daar bij zijn, er hoeft niets weg er hoeft niets anders. Vind ik zo bijzonder, maar deze zomer werd het voor mezelf een zoektocht en een diepere laag geraakt. ik verzwikte zwaar mijn enkel. Okay ff zitten en weer door dacht ik nog. Ik mag iets liever voor mezelf worden. Okay een paar dagen voet omhoog, bijna vakantie, daar dan soepel en zacht inrollen. ziek of verzwikken is soms niet ff niets dan weer door. het is een zoektocht naar wat kan en wat kan ik eigenlijk niet. Leren vragen, grenzen aangeven. Steeds denken zo en dan kan ik weer. En steeds weer terug naar mijn enkel, hoe is het eigenlijk? voelen en erbij zijn. oh wat moeilijk vond/vind ik het. ik maakte echt ruzie met mijn voet, ik was eigenlijk heel boos, mijn hoofd wilde door, maar de enkel had echt meer tijd nodig.

het kleine wereldje bracht me ook eigenlijk best genieten, een merel die langs kwam hippen. niet ver weg gaan, maar thuis de zomer meemaken. op mezelf worden terug geworpen, eigenlijk best goed toeven bij mezelf en af en toe zwelgen in zelfmedelijden. zo geduld leren. en Lorelei die er toch echt aan kwam, dus met allerlei praktische aanwijzingen van kinesist en ondersteuning gaan. (ik had al gevoeld dat masseren mondjesmaat ging). Daar me echt gedragen voelen door het veld wat er gecreëerd was.

En dan na weken van zoeken en proberen te luisteren, met healing/meditatie van Karen, voelde ik de liefde voor mezelf en in mezelf door haar aanraking, zo me weer verbonden voelen. wat een heerlijke week. En ik ging met een rustige voet naar huis en vol inspiratie.

Dan weer lesgeven, met lichaamswerk, dans en demonstreren. Weer opnieuw voelen, dit is nog teveel. Hoe doe je dat dan? Balans vinden in alles willen geven en mezelf niet overschreeuwen. Na beraad en dus in contact met mijn assistent, als we dan zo en zo. Kortom ik heb af en toe met mijn voet omhoog aanwijzingen gegeven.

en voelen dat contact maken, je bent niet alleen en wat doet me dat goed. ook de groep die me gewoon waardeert.

in zachtheid kan mijn enkel helen en ik zijn.

Aanvaardend aanwezig (bij mezelf) bij de ander = liefdevol. 

Dirna